2024. május 11. - Ferenc

A szegények korán halnak

A gazdagok tovább élnek, mint a szegények, ám a várható élettartam közti különbség jelentősen csökken azokban a városokban, ahol sok a park, fa, játszótér - állapítják meg brit kutatók a Lancet című orvosi folyóirat szombaton megjelenő számában.
2008. november 7. péntek 14:30 - Hírextra
Richard Mitchell, a Glasgow-i Egyetem munkatársa és kutatócsoportja öt körzetre osztotta Angliát aszerint, hogy mekkora zöldterület található ott. Áttekintették 366 ezer ember halálozási és bevételi adatait, melyeket aztán összevetettek lakóhelyükkel.

A legkevésbé "zöld" területeken a különbség a szegények és gazdagok halálozási arányában mintegy kétszer nagyobb volt, mint ott, ahol bőséggel álltak szabadtéri feltöltődésre alkalmas közösségi terek a lakosok rendelkezésére. A keringési rendszer zavarai miatt bekövetkezett halálozásokra szűkítve az összehasonlítást, a környezeti hatások okozta különbség még nagyobbnak adódott.

A szerzők felhívják a várostervezők figyelmét is megállapításaikra. A parkok és nyílt terek segítenek az embereknek megszabadulni a felgyűlt stressztől, valamint több fizikai aktivitást tesznek lehetővé - tette hozzá Mitchell.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását