2024. április 28. - Valéria

Közmédiumokkal konzultálnak a közszolgálatiságról

Valamennyi közmédiumot bevonná a közszolgálatiságról szóló vitába az ORTT és a Magyar Rádió - áll a médiahatóság közleményében.
2008. június 5. csütörtök 09:25 - Hírextra
"A közszolgálatiság értelmezéséről folytatott konzultáción" az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), a Magyar Rádió elnöke és a Magyar Rádió Kuratóriumának elnöke a felek a szakmai együttműködés elmélyítésében állapodott meg a közrádió és a médiahatóság - tudatták a szerdai megbeszélésről.

A közlés szerint megállapodtak abban, hogy szakértőik folyamatosan egyeztetnek a közszolgálati műsorszolgáltatás értelmezéséről. valamint a hírműsorok - ORTT által rendszeresen végzett - tartalomelemzésének módszertanáról.

Az MTI résztvevőktől származó információja szerint az informális egyeztetés kiváltója az MR2-Petőfi rádió egy éve megújult műsorstruktúrája volt; több kereskedelmi adó mellett ugyanis az ORTT is megkérdőjelezte, mennyire közszolgálati az új műsorrend.

A médiahatóság január 30-án elfogadott határozata kimondta: "a műsorszolgáltató nem tesz eleget a médiatörvényben a közszolgálati műsorszolgáltatók számára előírt alapelvi követelményeknek", mivel "nem biztosítja a kisebbségi álláspontoknak a megjelenítését, nem gondoskodik a műsorszámok változatosságával a hallgatók széles köre érdeklődésének színvonalas kielégítéséről".
A döntést a közrádió bíróságon támadta meg; az eljárás még nem zárult le.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását