2024. április 29. - Péter

Utolsó esély a kvótára

Hétvégén a vancouveri világbajnokságon lezárul a triatlonosok olimpiai kvalifikációs időszaka, a magyarok közül Kuttor Csaba utazott ki komoly reményekkel Kanadába.
2008. június 4. szerda 12:15 - Hírextra
A harmadik ötkarikás seregszemléjére készülő miskolci versenyző jelenleg a 3. tartalék pozíciójában van a világranglistán, s ezen kíván javítani a vb-n. Reálisan értékelve nem túl valószínű, hogy egyenes úton kijut Pekingbe, de ha sikerülne a második, vagy még jobb esetben az első tartalékhelyre feljönnie, akkor jó eséllyel indulhat majd az augusztusi csúcseseményen, hiszen eddig mindkét olimpián volt visszalépés.

A nőknél Szabó Zita kvótás helye biztosnak tűnik, így őt nem is nevezte a honi szövetség, míg a szintén harmadik számú tartaléknak számító Walkó Andrea végül úgy döntött, nem áll rajthoz, mert sérülése és jelentős ponthátránya miatt nem valószínű az előrelépése, s hátra sem tud csúszni.

A felnőtteken kívül érdemes lesz a juniorok versengésére is odafigyelni, mivel az idén pályafutása első Eb-jén 11. Tóth Zsófia akár dobogós helyen is végezhet ebben, míg az U23-asok között induló Koch Renáta tavaly érmes volt korosztályában.

A program (magyar idő szerint):

Csütörtök:

Junior nők (Horváth Gréta, Szalay Szandra, Tóth Zsófia) 16 ó

Junior férfiak (Király Kristóf és Tóth Tamás ) 18 ó

Vasárnap:

U23-as nők (Koch Renáta) 16 ó

U23-as férfiak (Fecskovics Attila, Nógrádi Tamás, Török Alfréd) 19 ó

Felnőtt nők 22 ó

Hétfő:

Felnőtt férfiak (Kuttor Csaba) 1 ó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását