2024. április 29. - Péter

Szilvásy szerint veszélyes a Fidesz-gyűlés

A Fidesz október 23-ai nagygyűlése az egyik legkockázatosabb rendezvény, mivel magában rejti az úgynevezett "ráépüléses megzavarást" - mondta Szilvásy György, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős tárca nélküli miniszter a Magyar Te
2007. október 18. csütörtök 09:45 - Hírextra
"Valóban ez az egyik legkockázatosabb rendezvény, (...) hiszen a Fidesz nem csak egyszerűen nagygyűlést tart, hanem még vezeti is az összegyűlt embereket egy másik helyszínre és ez azt a kockázatot rejti magában, hogy úgynevezett ráépüléses megzavarást el lehet követni (...) szélsőséges szervezetek ráépülhetnek a demonstrációra" - közölte Szilvásy György.

Hangsúlyozta: minden törvényes eszközt felhasználnak, hogy megakadályozzák a rendbontást.
"Ebben az évben a rendőrség hatékonyan tud fellépni, természetesen az összes törvényes előírást betartva" - tette hozzá.

Megemlítette azt is, hogy az ellenzéki párt operatív vezetése is konzultál a rendőrséggel.
Felhívta a figyelmet arra, hogy Budapesten van néhány száz ember, akik hajlandóak és képesek is arra, hogy október 23-án kimenjenek az utcára és "a balhé kedvéért erőszakoskodjanak".

Ugyanakkor hozzáfűzte: a nemzetbiztonsági szolgálatoknak arra vonatkozóan nincs információjuk, hogy "akár közvetlen politikai támogatással jelentősebb erők arra készülnének, hogy lángba borítsák a fővárost", "az utcán demonstráló politikai erők el akarják kerülni, hogy összefüggésbe kerüljenek az erőszakkal".

Akkor tudnak felerősödni a szélsőséges szervezetek, ha közvetett vagy közvetlen politikai támogatást kapnak - mondta Szilvásy György, hozzátéve, "tavaly erre volt példa jobboldali pártok radikális személyiségein keresztül".

Arra a kérdésre, miért nem gyűjtik be azokat, akik az ünnep megzavarására törekednek, Szilvásy György azt válaszolta: azokat lehet begyűjteni, akik törvénytelenséget követnek el, az önmagában nem feltétlenül törvénytelen, hogy egymással beszélgetnek valamiről.

A tárca nélküli miniszter október elején úgy nyilatkozott: nincs olyan új információ, amelynek alapján feltételezhető lenne, hogy az idén megismétlődnének a tavaly október 23-án történtek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását