2024. április 26. - Ervin

Nem lehet "belógni" az olimpiára?

Nehezen hamisíthatók az olimpiai belépők, ugyanis a sorozatszámon, a hologramon és az egyéb nyomtatott információkon kívül a fontosabb adatokat a jegybe integrált chipek tartalmazzák.
2008. június 4. szerda 07:16 - Hírextra

Az olimpiai nyitó- és záróünnepségekre kiállított jegyek chipjeiben ráadásul a vevő személyes adataival együtt a fényképe is rögzítésre kerül, amelyet a beléptetésnél egy arcképfelismerő rendszerrel egyeztetnek.

Kamuti Balázs, a Pegazus Tours sportigazgatója az MTI kérdésére válaszolva elmondta, hogy a nyitó- és záróeseményre már biztosan nincsenek jegyek, ha esetleg mégis előkerülne néhány belépő, az nagy valószínűséggel hamisítvány. A személyes adatokat több héttel előre, a felhasználó fényképével együtt kell leadni, az utólagos módosításra szintén csak jóval a megnyitó előtt és csak egyszer van lehetőség.

"Míg a férfi vízilabda döntőre csak 58 belépőt, a selejtezőre hatszáz jegyet kapott Magyarország, és nem biztos, hogy ennyi magyar szurkoló egyszerre kint lesz Pekingben. A különböző országok utazási irodái a jegycserék miatt tartják egymással a kapcsolatot" - mondta Kamuti.

Aki esetleg most dönti el, hogy ki szeretne utazni az olimpiára, annak is van rá lehetősége. A legnagyobb problémát az utazás jelentheti, mert az olimpia környékén a pekingi repülőjáratok telítettsége lehet az akadály.

A Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos utazási irodája az előre lekötött jegyek mellett még mintegy 5000 darabra adott le rendelést, ennek összetétele június második felében derül ki.

A szervezők szerint az idei olimpián telt házas lesz az összes esemény, jóllehet az előolimpiai versenyekre a szponzoroknak kiosztott belépők miatt nem lehetett jegyet venni, mégis üresek voltak a lelátók.

A korábbi olimpiákon a közönségnek szóló ismertetőt a rendező ország nyelve mellett csak angolul tették közzé. A pekingi szervezőbizottság (BOCOG) ígéretei szerint a részletes tudnivalókat tartalmazó tájékoztató 14 nyelven, köztük magyarul is letölthető lesz a játékok hivatalos honlapján.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását