2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Több ezres bírság a színésznőnek

Brigitte Bardot szavait rasszistának találták, ezért fizetnie kell. 15 ezer eurós (3,6 millió forint) pénzbüntetésre ítélte egy francia bíróság a 60-as évek francia filmsztárját egy rasszistának nyilvánított nyílt levele miatt. A már évtizedek óta állatv
2008. június 4. szerda 22:55 - Hírextra
Brigitte Bardot még 2006 decemberében írt nyílt levelet Nicolas Sarkozynek, aki akkor még Franciaország belügyminisztere volt. Ebben egyebek mellett felszólította a muszlimokat, hogy kábítsák el az állatokat, mielőtt végeznek velük az Eid al-Adha áldozati ünnep alkalmából. - Elegem van, hogy az orrunkál fogva vezet minket ez az egész nép, amely el akar pusztítani minket, és az országunkat ránk kényszerítve az akaratát - áll a levélben, ami miatt rasszizmusért feljelentették az állatvédő aktivistát.

Az izületi gyulladás miatt betegeskedő 73 éves Briggitte Bardot-t távollétében végül 15 ezer eurós pénzbüntetésre ítélte a bíróság. A testületnek címzett levelében az egykori filmsztár kijelentette: -nem fogom be a számat, amíg nem kábítják el az állatokat a rituális leölésük előtt.

Bardot most negyedszer került bíróság elé rasszista kijelentései miatt. Legutóbb 2004-ben ítélték 5000 eurós (1,2 millió forint) pénzbüntetésre, mert az Egy sírás a csöndben című könyvében szintén a muszlimokra tett sértő megjegyzést.

Franciaországban él a legtöbb muszlim vallású ember Európában, a becslések szerint a számuk eléri az ötmilliót.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását