2024. május 3. - Tímea, Irma

Elvitte a bankot

Kirabolt egy XIII. kerületi Pozsonyi úti pénzintézetet egy férfi szerda délelőtt. Az arcát sállal eltakaró rabló feltehetően fegyverrel fenyegette meg a helyiségben a négy alkalmazottat és a készpénz átadására szólította fel őket.
2008. június 4. szerda 14:04 - Hírextra
Január 7. - A Komárom-Esztergom megyei Bakonyszombathely takarékszövetkezetében késsel a bevétel átadására kényszerítette az alkalmazottakat egy férfi. A pénz átvétele után a bankfiókban tartózkodókat egy szobába zárta, majd elmenekült a helyszínről. A zsákmány több mint 1 millió forint volt, ami 40 ezer forint híján megkerült, mivel a rablót két órán belül elfogták.

Január 22. - Budapesten, a XI. kerületi Törökugrató úton egy pénzintézetben símaszkos férfi fegyverrel a bevétel átadására kényszerítette a dolgozókat. A rabló gyalogosan menekült el a helyszínről. Lövés és személyi sérülés nem történt.

Március 4. - Budapesten, a XV. kerületi Nyírpalota utcában egy bankban egy arcát eltakaró férfi fegyverrel a bevétel átadására kényszerítette az alkalmazottakat. A rabló nem használta fegyverét, s a helyszínről gyalogosan távozott.

Március 21. - A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Balkány egyik pénzintézetét akarta kirabolni egy férfi, aki pénzt követelt a két női alkalmazottól. A dolgozók egyike közben megnyomta a rendőrségre is bekötött riasztó gombját, így a rendőrök perceken belül a helyszínre értek és körbevették az épületet. A 30 éves férfi ekkor elengedte a két alkalmazottat, akik nem szenvedtek sérülést, majd felvágta az ereit. Az épületbe behatoló kommandósok találtak rá erősen kivérzett állapotban az elkövetőre, aki a nyíregyházi kórház intenzív osztályára került.

Április 9. - A Nógrád megyei honti takarékszövetkezetet kirabolta egy parókát és álszakállt viselő férfi. Miután a pénzt magkapta a megfenyegetett alkalmazottaktól, autóval hajtott el, társa a kocsiban várta.

Április 11. - Budapesten, a XI. kerületi Tétényi úton lévő egyik pénzintézetet rabolta ki egy férfi. Feltehetően fegyverrel fenyegette meg az ott dolgozó alkalmazottakat, majd a bevétel megkaparintása után elmenekült a helyszínről. Személyi sérülés nem történt.

Április 24. - Budapesten, a XI. kerületi Fehérvári út egyik bankjában egy ismeretlen férfi lefegyverezte a biztonsági őrt, és a bevétel átadását követelte az alkalmazottaktól. Miután megkapta a pénzt, elmenekült a helyszínről, és menekülés közben háromszor próbált személyautót szerezni, mindannyiszor sikertelenül. A harmadik esetben követelése nyomatékosításaként leadott egy lövést a nála lévő, feltehetően gáz-riasztófegyverből.

Május 27. - A Heves megyei Andornaktálya takarékszövetkezetét rabolta ki egy fegyveres férfi. A kasszában található pénz megszerzése után gépkocsival elmenekült a helyszínről, de az őt üldöző rendőrök a községhez közeli Eger külterületén elfogták a 40 éves rablót.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását