2024. április 28. - Valéria

Olaszliszkai emberölés: tanúvallomások

Újabb tanúkat hallgatott meg a Borsod megyei bíróság a 2006 októberében történt olaszliszkai emberölés ügyében szerdán; a bírói testület előtt egy már korábban meghallgatott tanú ismét vallomást tett, illetve az áldozat, Szögi Lajos tiszavasvári tanár köz
2008. június 4. szerda 14:07 - Hírextra
A Czibrik Attila vezette bírói tanács elsőként azt a tanút hallgatta meg, aki bár korábban vallomást tett, ismét a testület elé állt. Úgy fogalmazott, előző vallomásában nem mondta el a valóságot, félt, de úgy vélte, ezt nem halogathatja tovább. Megnevezte azokat az embereket, akiket a tragédia helyszínén látott és részt vettek a bántalmazásban.

Öt, jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vádlottat említett, akik - mint mondta - az áldozatot kirángatták az autóból, majd rugdosták. Nem tudja pontosan, meddig tartott mindez, mert amikor meglátta, hogy vérzik a földön fekvő férfi, bement a portájára.

Szögi Lajos 16 éves lánya zaklatottan idézte fel a 2006 októberében történt eseményeket. Mint mondta, amikor észlelték, hogy elsodorták a kislányt, édesapja azonnal megállt, megpróbált kiszállni az autóból, de nem tudott, mert két férfi az autónak ugrott. Miután kirángatták apját a volán mögül, ütötték, verték, rugdosták. Ő a kocsiban húgával, a hátsó ülésen ült a történtek alatt. Nyugtatni próbálta testvérét és segítségért is kiabált, de egy fiatal férfi azt mondta, "ha nem tetszik, megerőszakolják, megverik őket".

Úgy fogalmazott, hogy a bántalmazás közben folyamatosan gyűlt a tömeg. Férfiak, nők, még gyerekek is voltak a helyszínen. Közülük senki nem segített, sem neki, sem édesapjának. "Mint egy mozifilmet, úgy nézték" - fűzte hozzá.

A kocsiból akkor szállt ki, amikor a bántalmazás már alábbhagyott, elindult segítségért és biztonságba akarta helyezni a húgát. Megállított az úton egy autót, ennek vezetője telefonjáról tudta értesíteni az édesanyját.

Arról is beszélt: egy helybéli gyerektől tudta meg, hogy apja meghalt. "Mondok neked egy titkot, az édesapádat zsákban vitték el".

A Czibrik Attila vezette bírói tanács úgy döntött, a legkisebb, a tragédia idején még hatéves lányt is meghallgatják, mert vallomásától máshonnan nem pótolható bizonyíték várható.

A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével részben társtettesként, részben felbujtóként nyolc embert vádolnak. Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen 2006. október 15-én. A tragédia előzménye az volt, hogy a férfi gépkocsijával elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki a vízelvezető árokba esett, de sérülést nem szenvedett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását