2024. április 27. - Zita

Szex és New York

Több mint kétmillió dollár kártérítést ajánlott fel egy New York-i étterem egy faji és szexuális diszkrimináció vádjával indított kereset elsimítására.
2008. június 3. kedd 14:24 - Hírextra
A foglalkoztatási esélyegyenlőség felett őrködő amerikai kormányzati bizottság szerint a Central Parkban működő Tavern on the Green étterem több alkalmazottját zaklatták a kollégái sötét bőrszíne vagy spanyol akcentusa miatt. A nők rendszeresen szóbeli és fizikai szexuális zaklatás áldozatai voltak.

A bizottság tavaly szeptemberben indított eljárást az étterem ellen. A kereset szerint a zaklatásban nemcsak a vezető beosztású kollégák, hanem még a legalacsonyabb rangú szakácsok is részt vettek. Az étterem a munkaidő lerövidítésével vagy a munkabár csökkentésével büntette meg azokat az alkalmazottakat, akik tiltakozni mertek a kellemetlen, obszcén megnyilvánulások ellen.

A Tavern on the Green 2,2 millió dolláros kártérítést ajánlott fel a hétfőn nyilvánosságra hozott peren kívül egyezség keretében. Az összeget több mint 50 érintett károsult között fogják szétosztani. Az étterem ezenkívül vállalta, hogy telefonos forródrótot hoz létre, amelyen keresztül az alkalmazottak a jövőben panaszt tehetnek az őket érő esetleges hátrányos megkülönböztetésről.

A New York-i vendéglő örömmel fogadta, hogy sikerült peren kívül megállapodni ebben az ügyben, és közleményében hangsúlyozta, hogy a zaklatással megvádolt, a keresetben név szerint említett alkalmazottaktól az étterem már évekkel ezelőtt megvált.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását