2024. április 19. - Emma

Segélyért munkát

Lassan mozgalommá terebélyesedik Monok "segélyért munkát" akciója: a kormány is hajlik a segélyezés reformjára, az ellenzék sem áll ellen, a szociális szakemberek azonban inkább az aggályaikat fejezik ki - derül ki a Népszabadság keddi számában közölt öss
2008. június 3. kedd 08:03 - Hírextra
A lap idézi Gyurcsány Ferenc egyik legfrissebb blogbejegyzését, melyben a kormányfő elismeri, hogy sokan egyre türelmetlenebbül nézik, hogy a jelenlegi szociális rendszer "nem eléggé ösztönöz a legális munkavégzésre, sőt, mintha esetenként ellene hatna".

Erre a vélekedésre reagálva a kormányfő megjegyzi, hogy természetesen nem lenne jó, "ha az erősödne meg sokakban, hogy jobb és könnyebb segélyből élni, mint munkából", de szerinte arra is vigyázni kell, hogy ebből nehogy véletlenül szegény- vagy cigányellenes előítéletek szülessenek.

A monoki rendelet, de a kormány "Út a munkához" elnevezésű - a szociális segély fejében háromhavonta 15 nap közmunkát szükségesnek tartó -, áprilisban nyilvánosságra került előterjesztése is alkalmatlan a növekvő társadalmi feszültség oldására - nyilatkozta a Népszabadságnak Pataki Éva, a Szociális Szakmai Szövetség elnöke.

Mint hozzátette: "a segély megélhetési eszközzé válása a munka világát minősíti". Azt a munkaadói hozzáállást, amely elvárja a munkavállalótól, hogy mobil legyen, ám letelepedési támogatást csak elvétve ad.

Monok példája ennek ellenére ragadós - olvasható a cikkben, amely emlékeztet arra, hogy elsőként Ivád választotta ugyanezt a megoldást, majd Sátoraljaújhely és Sárospatak jelentette be, hogy fontolóra veszi a rendeletalkotást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását