2024. július 20. - Illés

Prága James Bond térképe

Néhány nyugati nagyváros példájára új Prága-térkép került forgalomba, amely elkalauzolja az érdeklődőket a cseh főváros azon helyeire, ahol több világszerte ismert film jelenetei játszódtak le.
2008. június 3. kedd 08:58 - Hírextra
"A térképet eredetileg a tavalyi cannes-i és berlini filmfesztiválokra, illetve filmpiac számára állítottuk össze. A nagy érdeklődésre való tekintettel azonban úgy döntöttünk, hogy kissé átalakítva a turisták számára is hozzáférhetővé tesszük. Meggyőződésünk, hogy megnyeri tetszésüket, s új felfedezéseket, élményeket nyújt nekik is" - mondta újságíróknak Ludmila Claussová, a cseh filmbizottság elnöke.

A Moldva-parti önkormányzat több mint ötezer példányt nyomtatott a térképből, s bemutatják a jövő hónapban sorra kerülő Karlovy Vary-i nemzetközi filmfesztiválon is.

Prága az elmúlt években a nyugat-európai és az amerikai filmesek Mekkájává vált. Olyan világszerte ismert filmeket forgattak a cseh fővárosban, mint például Milos Forman Amadeusa, a Mission: Imposible, a James Bond-sorozat legújabb darabja, a Casino Royal, a The Red baron, a Narnie legendája, a Hostel, a Triple X vagy a Blade2.

A cseh és az angol nyelvű térképen nemcsak a filmezések színhelyei vannak kijelölve: készítői három - rövidebb, illetve hosszabb idő alatt bejárható - útvonalat is ajánlanak az érdeklődőknek némi magyarázattal és a színészek nevével kiegészítve.

A projekt megvalósítása mintegy 160 ezer koronába került. Az önkormányzat most azt tervezi, hogy egy hasonló, a hazai cseh, illetve egykori csehszlovák filmek színhelyeit bemutató térképet és ismertetőfüzetet is megjelentet. "Az elképzelésen most dolgozunk. Biztos vagyok benne, hogy ennek a térképnek és ismertetőfüzetecskének még nagyobb sikere lesz" - fejtette ki véleményét Ludmila Claussová.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását