2024. április 28. - Valéria

Ünnepel az A38

Öt éves az A38 Hajó, ebből az alkalomból kiállítás nyílik kedden a Műcsarnokban Aknay Csaba, Bácsi Róbert László, Czabán György, Szilágyi Lenke és mások fotóiból. A fél évtizedet mintegy 80 órányi dokumentumfilm is segít felidézni, s koncerteket is rendez
2008. június 2. hétfő 16:24 - Hírextra

Az Artemovszk 38 típusú, 1968-ban épült egykori ukrán teherhajó szórakozóhellyé alakítása mintegy két évet vett igénybe. Az A38 2003 áprilisa óta horgonyoz Budapesten, a Petőfi híd budai hídfőjénél, azóta több mint 1500 rendezvényt tartottak a hajón, ahol több százezren fordultak meg a programokon.

A szervezők közlése szerint a születésnap alkalmából a Műcsarnok három termében berendezett kiállításon az érdeklődők mintegy másfélszáz, a programokhoz és a fellépő zenészekhez kapcsolódó fotót, valamint a legjobb programokat felidéző plakátokat is láthatnak. Az A38 állandó grafikusa, Tóth Andrej több száz plakátot készítette az elmúlt öt évben, ezek közül válogat a tárlat.

A kiállítás anyagából - annak katalógusaként - egy fotó- és plakátalbum is megjelenik. A kiadvány bemutatja az A38 Hajó építését, válogat a fél évtized legsikeresebb koncertjeiből, színházi előadásaiból. A dokumentumfilmeken az építés mellett a népszerű szórakozóhely legsikeresebb koncertjeit örökítették meg, köztük a legelső, 2003. április 30-i eseményt, amikor Maceo Parker négy órán át muzsikált zenekarával.

Az ünneplés jegyében pénteken a Madrid De Los Austrias lép fel; a spanyol főváros Habsburg-építésű központjáról elnevezett osztrák duó a bécsi downtempo ritmusait, a dzsesszt és flamencót ötvözi zenéjében. Az este vendége Burbuja, (Buborék) azaz Merche Blasco spanyol énekesnő projektje, amely mozgásszínház és artpop-koncert egyben. A Digital 21 (Miguel López Mora) a madridi klubélet kulcsszereplője, sok hangszeres zenész, tavaly szerepelt a Sziget fesztiválon. A chilei születésű Cristian Vogel pedig elektronikus zenei programmal érkezik.

Szombaton Peter Kruder, a bécsi downtempo ismert egyénisége ad koncertet, ő is többször járt Magyarországon. Ezen az estén lép fel Christian Prommer dzsesszzenekarával, a Drumlessonnal. Patrick Pulsinger a bécsi a Cheap Records független kiadó vezetője techno, elektro, dzsessz és punk alkotta zenei világát mutatja be az A38 Hajó közönségének.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását