2024. május 16. - Mózes, Botond

További lezárások a 4-es metró miatt

Lezárják a budai felső rakpartot június közepén a Bertalan Lajos utca és a Szent Gellért tér között - tájékoztatta a 4-es metró beruházója, a DBR Metró Projekt Igazgatóság hétfőn az MTI-t. A budai alsó rakpart egy szakaszán hétfőtől a főgyűjtőcsatorna épí
2008. június 2. hétfő 17:37 - Hírextra
A DBR közlése szerint a 4-es metró Szent Gellért téri állomásához kapcsolódó lejtakna kivitelezése miatt szükséges lezárni a Műegyetem rakpart egy részét.

Mint írják, ezt a munkálatot csak egy évvel később kellett volna elkezdeniük, ám úgy döntöttek: összehangolják a budai főgyűjtőcsatorna már zajló építésével, s így rövidebb ideig tart majd a forgalomkorlátozás.

Az együttes lezárás eredményeként egy évvel korábban készülhet el a 4-es metró Szent Gellért téri állomása és nem kell majd a rakpart ezen szakaszát a Budafoki úti oldalon jövőre induló aluljáróépítés idején lezárni - tájékoztatott a beruházó.

A budai alsó és felső rakpartok egyes szakaszainak átmenetileg egyidejű lezárása június 16-ától augusztus 20-ig tart. Azt követően helyreáll a forgalom a Szent Gellért téren és a Műegyetem rakpart lezárt szakaszát is megnyitják a közlekedők számára. Az alsó rakpartra várhatóan a jövő év tavaszán hajthatnak majd be az autósok.

A DBR szerint az ideiglenes kettős lezáráskor nem várható nagyobb közlekedési fennakadás.
A budai alsó rakparton a Lágymányosi híd és az Erzsébet híd között a budai Duna-parti főgyűjtőcsatorna építése miatt nem lehet közlekedni hétfőtől. A szakaszt az év végéig nem lehet majd használni, mert az épülő főgyűjtőcsatorna kivitelezője további részeket zár le a rakparton a munka folytatásához.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását