2024. május 9. - Gergely

Szerencsétlen magyar hétvége

Nem sikerült jól a magyarok számára a hétvége a budapesti MVM öttusa-világbajnokságon.
2008. június 2. hétfő 06:42 - Hírextra

Szombaton a női válogatott - Vörös Zsuzsanna, Tóth Adrienn, Máthé Vivien összeállításban - ugyan harmadik lett a hagyományos versenyben, vasárnap azonban Horváth Viktor vádlisérülésének kiújulása miatt egyéniben és csapatban is elúszott egy érem, nagy valószínűséggel ezüst. Horváth négy szám után a második helyen állt, de nem sokkal a futás rajtja után már csak bicegve kocogott, emiatt Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány a 3000 méteres táv felénél - amikor már tarthatatlannak ítélte a helyzetet - lehívta őt a pályáról. Ezzel nemcsak az ő dobogós helyezése veszett oda, hanem a négy szám után szintén második csapaté is. A Horváth, Balogh Gábor, Marosi Ádám összeállítású együttes végül negyedik lett.

A hazai öttusázók közül a két egyéni induló, Gyenesei Leila és Fülep Sándor szerepelt a legjobban, előbbi hatodik, utóbbi hetedik lett. Az élcsoportos helyezés mindkettejük számára azt jelentette, hogy a világranglistáról olimpiai kvótához jutottak.

Joel Bouzou-nak, a nemzetközi szövetség főtitkárának bejelentése alapján a magyarok hét kvótával rendelkeznek. A férfiaknál Horváth, Balogh, Tibolya Péter, Németh Róbert és Fülep, valamint Vörös és Gyenesei. Egy-egy országból két versenyzőt lehet nevezni, a nemzeti szövetségeknek június 15-ig kell közülniük választásukat.

A vb vasárnapi napja azzal kezdődött, hogy kiderült, a talaj részleges elmozdulása miatt megrongálódott a szoborparkba telepített mobilmedence, és a férfiak hagyományos versenyének döntőjére elfolyt az összes víz. A szervezők úgy döntöttek, hogy a Nemzeti Sportcsarnok melletti uszodából pótolják a hiányt. Ehhez a tűzoltóság közreműködésére volt szükség. Végül sikerült feltölteni a medencét megfelelő hőmérsékletű vízzel, s az úszás és a lovaglás sorrendjének felcserélésével az eredeti helyszíneken zajlott le a verseny.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását