2024. május 4. - Mónika, Flórián

Közlekedési roadshow

A biztonságos közlekedés fontosságának tudatosítása, a közlekedési szabályok ismeretének és betartásának népszerűsítése, a balesetek megelőzése a központi gondolata annak a közlekedésbiztonsági roadshownak, motoros országjárásnak, amelyet 2008. június els
2008. június 2. hétfő 10:45 - Hírextra
A fővárosból startoló és hat vidéki nagyvárost érintő motoros csapat szakemberek közreműködésével a lakosság, elsősorban a 10-14 éves korosztály figyelmét szeretné felhívni, hogy a szabályok betartásával és a helyes magatartással hogyan kerülhetők el a közúti balesetek, a közlekedés résztvevőire leselkedő veszélyek. Az érdekesnek és látványosnak ígérkező program a gyermekeken kívül várhatóan a fiatalok és a motorok iránt érdeklődő felnőttek érdeklődését is felkelti, mivel több ismert, híres ember is vendége lesz a roadshow rendezvényeinek. A helyi önkormányzatok és rendőrkapitányságok, a polgárőr szervezetek a program keretében értékelik a közlekedési balesetek csökkentése érdekében tervezett intézkedéseiket. A közlekedésbiztonsági roadshow 2008. június 2-án Budapestről, nyolc órakor indul a Hősök teréről és Miskolc, Békéscsaba, Szeged, Pécs, Zalaegerszeg és Győr meglátogatása után június 8-án 14 órakor érkezik vissza a fővárosba.

A több mint húsz – főleg rendőrökből és közlekedési szakemberekből álló csapatot az induláskor megáldja László Atya, majd Kondorosi Ferenc kormánybiztos elindítja a roadshowt. A motoros csapat valamennyi városban kopjafát állít a balesetekben elhunytak emlékére, valamint az utóbbi időben elszaporodott zebrán történő balesetek elkerülése érdekében, zebrafestésen vesz részt. A programnak része, hogy a szakemberek valamennyi város sportcsarnokában többszáz gyermek előtt, baleset-megelőzési filmeket vetítenek és játékos vetélkedőket szerveznek.
Forrás: MeH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását