2024. április 26. - Ervin

Menekülnek az euro bevezetésétől

Két német EP-képviselő azt szeretné, ha elhalasztanák Szlovákia 2009 januárjára tervezett euróövezeti csatlakozását. Werner Langen (CDU) és Alexander Radwan (CSU), akik az Európai Parlament gazdasági bizottságának is tagjai, úgy vélik, hogy a korona felér
2008. június 1. vasárnap 07:35 - Hírextra
„Szlovákia egyértelműen megsértette az euróbevezetéshez szükséges maastrichti kritériumokat. Azt követően, hogy 2007 márciusában módosították a középárfolyamot, majd szerdán meglepő módon további 17,56 százalékkal ismét (felértékelték a koronát), nehezen lehet megindokolni Szlovákia 2009. január elsejei euróövezeti csatlakozását. Szlovákia ugyanis az utóbbi 15 hónapban jelentősen átlépte a megszabott fluktuációs sávot” – idézi a TASR hírügynökség a német EP-képviselőket.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy az Európai Bizottság konvergenciajelentésében nem vette kellőképpen figyelembe az Európai Központi Bank inflációval kapcsolatos aggályait. Éppen ezért felszólították Joaquín Almuniát, az EB pénzügyi biztosát, hogy módosítsa jelentését, és ne javasolja Szlovákia januári euróövezeti csatlakozását, hanem halasszák el egy évvel.
Forrás: www.mno.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását