2024. május 13. - Szervác, Imola

Jövőre ugyan itt

Több mint 70 ezer néző előtt 200 előadást mutatott be az idei évadban a zalaegerszegi színház, ami 99 százalékos nézettséget jelent - jelentette ki Stefán Gábor igazgató a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház szombati évadzáró ülésén.
2008. június 1. vasárnap 08:31 - Hírextra
A bemutatókról Stefán Gábor elmondta: idén öt nagyszínpadi produkciót - III. Richárd, Valahol Európában, Villa Negra, Tranzit, Mária főhadnagy - mutattak be. Két iskolaszínházi előadást állítottak színpadra, valamint falujárásokon vettek részt. A vidéki közönség egy része a lakóhelyén láthatta az Anacoriai szerelmesek utazó változatát.

Az igazgató szólt a színházzal kapcsolatos, nemzetközi problémákat okozó ügyekről is. Elmondta, hogy mélyen megdöbbentették a történések, az ügyben feljelentést tett a rendőrkapitányságon, és biztos abban, hogy a nyomozás végén kiderül, hogy ki és minek az érdekében követte el ezeket a tetteket.

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg alpolgármestere (Fidesz) a város, és a megye töretlen bizalmáról biztosította a társulatot és a színház vezetőit. Szerinte annak ellenére, hogy "a rossz szándék is kerülgette a színházat", az elmúlt évek egyik legsikeresebb évadját zárta a társulat.

Tolmácsolta a távollévő Pintér Lászlónak, a megyei közgyűlés alelnökének szavait, aki szerint ebben az évadban a színház ellen két bűnt követtek el, a hamisságot-hazugságot, valamint az irigységet, de az elkövetők ezért megkapják majd a "megérdemelt jutalmukat".

A Hevesi Sándor Színház több alkalommal kapott külföldi meghívásokról, nemzetközi támogatásokról szóló, hamisnak bizonyult leveleket. Elmaradt a brüsszeli vendégszereplés, és kiderült az is, hogy a mexikói fellépést kilátásba helyező levél is hamis.

Valószínűleg hamis volt az a levél is, amelyben arról értesítették a színházat, hogy kétmillió eurót nyert el a kultúrák közötti párbeszéd európai éve kapcsán kiírt pályázaton és a Három város, három régió címmel meghirdetett uniós pályázaton. Ma már bizonyossá vált - a nemzetközi szervezet vezetői is megerősítették ezt -, hogy az Európai Színházak Uniójába (UTE) való felvételről szóló, 200 ezer eurós támogatást ígérő levél is hamisítvány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását