2024. május 4. - Mónika, Flórián

Talmácsi hatodik

A 125 kcm-es géposztályban világbajnoki címvédő Talmácsi Gábor a hatodik időt érte el a gyorsaságimotoros-vb hatodik, olaszországi futamának szombati szabadedzésén.
2008. május 31. szombat 11:06 - Hírextra
A magyar pilóta 2:00.521 perc alatt száguldott végig leggyorsabb körében a 5,245 km-es mugellói pályán és csupán három tizeddel maradt el Pol Espargarótól: a spanyol versenyző 2:00.202 perccel nyerte a reggeli tréninget. A második helyen a világbajnoki pontversenyben élen álló francia Mike di Meglio (2:00.218 p), míg a harmadikon a hazai nézők egyik kedvence Sandro Cortese (2:00.324 p) végzett.

Espargaro eddig nagyszerűen teljesített az olasz GP-n: pénteken az első szabadedzésen is övé volt a legjobb idő és az 1. időmérő szintén az ibériai vitte el a pálmát.

"Különböző beállításokat, elsősorban a hátsó futóműét, próbáltunk ki, remélem a kvalifikáción már minden rendben lesz" - mondta az edzés után Talmácsi Gábor, aki 32 ponttal jelenleg a tizedik a vb-pontversenyben és 42-vel marad el az éllovas di Megliótól.

A pálya jelenleg száraz, de az eső a levegőben lóg, ami hallatlanul megnehezítheti a vasparipások dolgát. Persze ezeket fiúkat nagyon kemény fából faragták, pénteken a sűrű záporban, - amiben az ember még a kutyáját sem engedné ki a szabadba, - is pokoli sebességgel száguldoztak. Természetesen a motorversenyek rajongóit sem zavarja némi égi áldás: esernyők alatt, nejlonba burkolózva, ájultan figyelik kedvenceik elképesztő bravúrjait.

A nyolcadliteresek második időmérője 13:15 órakor kezdődik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását