2024. május 16. - Mózes, Botond

Megemlékezés

Szenci Molnár Albertre emlékeztek szombaton Debrecenben, abból az alkalomból, hogy bibliafordításának javított változatát 1608-ban jelentette meg Hanauban Károli Gáspár.
2008. május 31. szombat 18:15 - Hírextra
A Debreceni Református Kollégium Baráti Köre javaslatára a Hanaui Biblia megjelenésének 400. évfordulója alkalmából a Tiszántúli Református Egyházkerület és Kollégium a Biblia évében méltó emléket kíván állítani Szenci Molnár Albertnek, az egykori debreceni diáknak - mondta domborművének felavatásakor Fazakas Sándor, a református hittudományi egyetem rektora. Hozzátette: a kollégium ezért bízta meg Győrfi Lajos szobrászművészt Szenci Molnár Albert domborműnek elkészítésével.

Az alkotás az Oratórium lépcsőházában az első emeleti folyosón Szabó Lőrinc és Bay Zoltán domborműve mellett leplezte le Bölcskei Gusztáv tiszántúli református püspök és Fazakas Sándor rektor.

Bölcskei Gusztáv az avatás alkalmából felidézte Szenci Molnár Albert alakját, aki már fiatalon, 16 évesen nekivágott Európának, de mindig hűséges maradt népéhez, vallásához.
A dombormű felavatása előtt a Református Kollégium dísztermében ünnepi ülésen méltatták Szenci Molnár Albert zsoltárfordításait és bibliafordítását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását