2024. május 4. - Mónika, Flórián

Győr az UEFÁban

A Győr idegenben két góllal legyőzte a Diósgyőrt a labdarúgó Soproni Liga 30., utolsó fordulójában, ezzel - mivel az Újpest kikapott Debrecenben - megszerezte a bronzérmet.
2008. május 31. szombat 18:08 - Hírextra
A vendégek harmadik helyüknek köszönhetően minden bizonnyal a következő szezonban indulhatnak az UEFA Kupában, ugyanis a Magyar Kupa-döntő jövő szerdai visszavágóján csodának kellene történnie Debrecenben, hogy a Budapest Honvéd ledolgozza hétgólos hátrányát, s ezáltal a fővárosi együttes vívja ki a nemzetközi kupaszereplés lehetőségét.

Soproni Liga, 30. forduló:
DVTK-Borsodi - Győri ETO 1-3 (0-1)
----------------------------------
Diósgyőr, 5000 néző, V: Bede
gólszerzők: Kamber (86.), illetve Böőr (43.), Brnovic (55.), Bajzát (76.)
sárga lap: Vitelki (71.), illetve Supic (20.), Kiss M. (90.)

DVTK:
-----
Köteles - Mogyorósi (Lipusz, 56.), Sebők V., Hegedűs Gy., Elek - Kamber, Vitelki (Vida, 81.), Pintér Z., Pelecaci - Homma (Szélpál, a szünetben), Simon A.

Győr:
-----
Stevanovic (Varga Z., 84.) - Bank, Stark, Supic, Völgyi - Nikolov, Ja:kl, Józsi (Kiss M., 82.), Böőr - Bajzát, Brnovic (Koltai, 60.)

A kezdés előtt búcsúztatták el az aktív pályafutását befejező diósgyőri Vitelki Zoltánt, aki 38 éves korában, 196 élvonalbeli mérkőzéssel a háta mögött akasztja szögre futballcipőjét.
Kitűnően kezdtek a csapatok, de lendületük csak negyedóráig tartott. A győriek egy védelmi hiba után jutottak vezetéshez, ezt a szünet után megérdemelten növelték újabb két találattal. A hazaiak tompának bizonyultak, ötlet és elképzelés nélkül kísérleteztek, így nem tudták megkérdőjelezni a motiváltan futballozó győriek dolgát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását