2024. május 3. - Tímea, Irma

Vége az illegális gyorsulási versenyeknek a Hajógyári-szigeten

A III. kerületi önkormányzat abban bízik, hogy nem lesz több illegális gyorsulási verseny a Hajógyári-szigeten, ugyanis az évek óta erre a célra használt 800 méteres útszakasz több pontján szűkítő akadályokat állítottak fel - jelentette be a helyszínen Bú
2008. május 30. péntek 13:04 - Hírextra
Ismertetése szerint több éve probléma már a szigeten, hogy hétvégente autósok lepi el a hátsó utat, amelyet lezárnak, majd illegális versenyeket rendeznek rajta. Az ügyben több panasz is érkezett, például amiatt, hogy a gyorsulók a közeli benzinkútnál gyülekeztek, ahol túráztatták autójuk motorját, a szigeten pedig sok szemetet hagytak maguk után.

Az MTI kérdésére a polgármester elmondta, hogy csak néhány alkalommal volt rendőri ellenőrzés, a kerületi rendőrség a jelenség ellen sokszor nem tudott fellépni, hiszen komolyabb rendőri egységre lett volna szükség az egyszerre megjelenő mintegy kétszáz autós elleni fellépésre.

A polgármester tudomása szerint az illegális versenyek az interneten szerveződtek.

Elmondta, hogy fekvőrendőrök lerakásánál jóval olcsóbb megoldás volt az úgynevezett kútgyűrűk elhelyezése, ez mintegy 2,5 millió forintba került.

Közölte azt is, hogy a sziget szóban forgó területének tulajdonosa a főváros, amelynek illetékesei az egyeztetések során közölték, hogy erre nincs pénzük, de ha a kerület vállalja a költségeket, engedélyezik az akadályok felállítását.

A több száz kilós kútgyűrűk fényvisszaverő terelőtáblákkal is el vannak látva, azok sötétben is jól észrevehetők.

Bús Balázs hangsúlyozta, bíznak abban hogy a forgalmat lassító akadályok felállítása hozzájárul a sziget rendezését célzó folyamathoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását