2024. május 14. - Bonifác

Az EP elnök is hidrogénhajtású autót használ

Hans-Gert Pöttering, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését állhatatosan szorgalmazó Európai Parlament elnöke is csatlakozott azon politikusokhoz és hírességekhez, akik tesztelik a BMW Hydrogen 7 típusú, hidrogénhajtású limuzinját, amely a gyártó szerint a
2008. április 27. vasárnap 14:52 - Hírextra
Pöttering három hónapon keresztül használja majd az új, környezetbarát technológiájú autót. Norbert Reithofer, a BMW igazgatótanácsának elnöke a kocsi átadásakor azt a véleményét hangoztatta, hogy a hidrogénben van a legtöbb lehetőség a jövőbeni mobilitás biztosítására.

A BMW több mint húsz éve foglalkozik a hidrogéntechnológia fejlesztésével. A sorozatgyártásra alkalmas Hydrogen 7 modellből száz darabot készítettek, amelyeket politikai, gazdasági és közéleti személyiségeknek adnak tesztelésre. E tesztelések célja, hogy a hétköznapi használat során felhalmozódó tapasztalatokat felhasználják a modell továbbfejlesztésében.



A bajor konszern a környezetvédelem iránti felelősségének a jelenlegi modellpalettájában az úgynevezett Hatékony Dinamika-koncepcióval is igyekszik eleget tenni. Egyedül Európában megközelítőleg 700 ezer ilyen Hatékony Dinamika-rendszerrel ellátott gépjármű átadása várható idén. A környezettudatos innovációkkal szerelt BMW-k a 2006-ban eladott autókhoz képest mintegy 150 millió literrel kevesebb üzemanyagot használnak majd fel, ami 373 ezer tonnával csökkentheti a szén-dioxid-kibocsátást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását