2024. április 26. - Ervin

Újítja a tisztjeit az MSZP frakció

Nincs kihívója az MSZP-frakció hétfői tisztújításán Lendvai Ildikó frakcióvezetőnek, de a frakcióvezető-helyettesi posztokért nagy vetélkedés várható - mondta Podolák György, a jelölőbizottság vezetője pénteken az MTI érdeklődésére. A Lendvai Ildikónak ni
2008. május 30. péntek 15:18 - Hírextra
Mint mondta, a jelöltek megvannak, hétfőn dönt a frakció arról, kik kerülnek fel a szavazólapra. Hozzáfűzte: még bővülhet a kör, mivel a frakcióülésen lehetőség van arra, hogy a képviselők egyharmadának támogatásával más is felkerülhessen a szavazólapra.

Podolák György közölte: a másik három frakcióvezető-helyettesi helyre kilenc jelölt van. Elmondta, hogy újraindulnak a posztot jelenleg is betöltő képviselők, Göndör István, Kovács Tibor és Mesterházy Attila. Hozzátette: a jelöltek között van Alexa György, Szabó Vilmos, Szanyi Tibor, Tóbiás József, Török Zsolt és Tukacs István.

Közöttük biztos nagy vetélkedés várható - jegyezte meg.

A jelölőbizottság vezetője azt mondta: a frakcióigazgatói posztért újraindul az azt jelenleg is betöltő Varju László, az ő kihívója Tóbiás József lesz. Hozzátette: megválasztják az etikai bizottságot, valamint a pénzügyi és a gazdasági bizottságot is.

Podolák György ismertetése szerint a tisztségviselőket 50 százalék plusz egy vokssal, titkos szavazással választják meg, a frakcióvezető-helyettesek esetében a sok jelölt miatt több forduló várható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását