2024. május 4. - Mónika, Flórián

Talmácsi hetedik

A 125 kcm-es géposztályban világbajnoki címvédő Talmácsi Gábor a hetedik időt érte el a gyorsaságimotoros-vb hatodik, olaszországi futamának első időmérő edzésén. A magyar pilóta a tréning utolsó percében teljesítette a leggyorsabb körét (2:19.698 p) a 5,
2008. május 30. péntek 14:44 - Hírextra
A magyar pilóta a tréning utolsó percében teljesítette a leggyorsabb körét (2:19.698 p) a 5,245 km-es mugellói aszfaltcsíkon. Az első helyen a spanyol Pol Espargaro végzett, a második a brit Scott Redding lett, míg a harmadik pozíciót a világbajnoki pontversenyben éllovas francia Mike di Meglio szerezte meg.

Nem sokkal az első időmérő előtt alaposan rázendített az eső és az egész edzés alatt zuhogott, így azután a bátrabbak közül sokan elcsúsztak. Talmácsi jól kezdett, hosszú ideig a második volt, majd visszacsúszott egészen a huszadik helyig, ám a zárás előtt néhány pillanattal sikerült egy nagyon gyors kört teljesítenie és ezzel felzárkózott az élvonal mögé.

"Az eső ellenére nem óvatoskodtam, mentem, ahogy lehetett, ám sajnos a motor nem volt elég friss, hiányzott belőle az erő" - mondta az MTI-nek az időmérő edzés után Talmácsi Gábor. "Az utolsó körben, különösen az első szakaszban már nagyon gyors voltam, ám utána azonban hibáztam, kisodródtam és ezzel értékes időt veszítettem. Remélem, szombaton, ha az eső is eláll, már jóval gyorsabb leszek."

Eredmények:
125 kcm, 1. időmérő edzés:

1. Pol Espargaro (spanyol, Derbi) 2:18.932 p
2. Scott Redding (brit, Aprilia) 2:19.137
3. Mike di Meglio (francia, Derbi) 2:19.238
...7. Talmácsi Gábor (Aprilia) 2:19.698
A rajtsorrend két időmérő alapján áll össze.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását