2024. április 30. - Katalin, Kitti

Közönségsiker a Lékó-Carlsen parti

Pénteken szünnapot tartottak a Lékó Péter-Magnus Carlsen nyolcjátszmás rapid sakk párosmérkőzésen, a közönség és a játékosok azonban nem maradtak program nélkül, ugyanis a Nemzetközi Kereskedelmi Központban több száz néző előtt a két nagymester válaszolt
2008. május 30. péntek 19:12 - Hírextra
A még csak 17 esztendős norvég játékos elmondta: kedvenc sportága a labdarúgás, de szívesen nézi és űzi az északi, havas-jeges sportokat is. Mosolyogva árulta el, hogy nagyon ízlik neki a magyar gulyásleves, aztán komolyra fordította a szót és határozottan kijelentette: úgy ítéli meg, öt esztendő múlva szerezheti meg a világbajnoki címet.

Lékó arról beszélt, hogy a hazai legjobbak itthon egymás ellen sakkoznak, miközben a világ elhalad mellettük. Szerinte a sportág megfelelő fejlődéséhez meg kell reformálni a magyar sakkozást és komoly erősségű viadalokat kell szervezni. A legjobb magyar sakkozó arról is szólt, hogy örömmel tér vissza a válogatottba, ott lesz a novemberben Drezdában sorra kerülő sakkolimpián, ahol szerinte az erős mezőnyben az 1-6. hely valamelyikét szerezheti meg férfi válogatott.

A sakkfesztivál a miskolci Nemzeti Színházban szombaton 16:30 és 18 órától az ötödik és a hatodik fordulóval folytatódik, Carlsen jelenleg 2,5-1,5-re vezet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását