2024. május 11. - Ferenc

Fővárosi Közgyűlés - Eéfogadták az egészségügyi modellt

Az MSZP, az SZDSZ és az MDF szavazataival elfogadta a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes azon javaslatát, amellyel 330 millió forintot biztosítottak a főváros új egészségügyi modellje.
2008. május 30. péntek 07:54 - Hírextra
A 10 új dolgozó bérezéséhez szükséges 46 millió forintot azonban nem fogadták el, mivel az MDF ezt a javaslatot nem támogatta. A Gy. Németh Erzsébet (MSZP) által megszólított Demszky Gábor főpolgármester leszögezte, hogy az SZDSZ-frakció a korábbi kétségei ellenére támogatni tudja a koalíciós partner teljes bizalmát élvező indítványt.

Abban a várost vezető koalíció és az ellenzék is egyetértett, hogy szükség van az egészségügyi ellátórendszer átalakítására. Pesti Imre (Fidesz) azonban több szempontból is aggályosnak tartotta az előterjesztést. Így például túl soknak tartotta a tanulmánytervekre biztosítandó 300 millió forintot, szerinte ugyanis erre az összeg 10 százaléka is elegendő lenne.

Horváth Csaba szerint viszont szükség van ekkora összegre ahhoz, hogy az egészségügyi rendszer érdemi átalakításáról megalapozott döntéseket tudjanak hozni még az idén. Ugyancsak az MSZP, az SZDSZ és az MDF szavazataival döntött a közgyűlés arról, hogy társasházzá alakítják azt a IX. kerületi Knézich utcai ingatlant, amit a Schöpf-Merei kórház és egy szociális otthon közösen használ. Pesti Imre úgy vélte, hogy ez a lépés csak a több mint kétmilliárd forint értékű ingatlantömb egy részének az eladhatóságát segíti elő. A közgyűlés szavazategyenlőség miatt nem döntött a Schöpf-Merei kórház végelszámolással történő megszüntetéséről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását