2024. április 20. - Tivadar

Ügyeletfigyelő rendszer a neten

Internet és mobiltelefon segítségével használható országos ügyeletfigyelő rendszert fejlesztett ki egy szolnoki székhelyű cég; a www.ugyelet.hu és a wap.ugyelet.hu címen közérdekű adatokról, a hétvégén, munkaszüneti és ünnepnapokon igénybe vehető ügyeleti
2008. május 29. csütörtök 08:59 - Hírextra
Az Európában is egyedülálló fejlesztést többek között az indokolta, hogy a jelenleg használt tájékoztatási módszerek általában magyar nyelvűek, külföldiek számára használhatatlanok, az adatváltozásokat a nyomtatott formátumok esetében nem mindig tüntetik fel, és nincs egy egységes, országos adatokkal rendelkező egyszerű, felhasználóbarát lakossági tájékoztató rendszer - mondta el Kun Árpád, a QN Creative Studio Kft. ügyvezetője az MTI-nek.

Közlése szerint a rendszer informatikai felépítése korszerű technológiára épül: térinformatikai alapja, térképpel támogatott karbantartó programja alkalmas arra, hogy központi adatbázisába közvetlenül maguk a szervezők is feltölthessék ügyeleti adataikat földrajzi helytől és időtől függetlenül. A rendszer lakossági tájékoztató felülete egyszerű, áttekinthető és könnyen értelmezhető.

A szakember jelezte: az ügyeletfigyelő rendszer jelenleg az orvosi alapellátásról, a nyitva tartó és ügyeletes gyógyszertárakról nyújt tájékoztatást. Ezek naprakész adatait az ÁNTSZ regionális és a kistérségi szervezetei, az ügyeletellátók és az ügyeletszervezők szolgáltatják. A rendszer feltöltését a kft. munkatársai végzik.

Az ügyeletfigyelő rendszer további tartalmi fejlesztése az állatgyógyászati, műszaki-mentési és hibaelhárítási ügyeletcsoportok feldolgozásával folytatódik.

A rendszer fejlesztése 4 éves múltra tekint vissza, a közép-magyarországi régióbeli kialakítást a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal támogatta, az országos, teljes kiépítését a cég önerőből valósította meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását