2024. április 28. - Valéria

Szemet szemért, cipőt cipőért

Leparancsolta bolti tolvajai lábáról az egyik cipőt egy italboltos hónapokon át az Egyesült Államokban, ám a rendőrség megelégelte eljárását és megparancsolta, hogy hagyja abba, különben rablással fogják megvádolni.
2008. május 29. csütörtök 08:20 - Hírextra
A coloradói Durango városában van a bolti szarkákat mezítlábasító bolt. A tulajdonosnak, Gabe Fidanque-nak korábban havonta átlagosan ezer dollár - 320 ezer forint - kára keletkezett a tolvajok miatt. Hiába cipelte be a fülöncsípett szarkákat a rendőrségre, pár órával később már megint megjelentek a boltban, mert elengedte őket a hatóság.

A boltos ezek után kezdett sajátos megoldásába. Az elfogott tolvajoknak - megadva a választás lehetőségét - nekiszegezte a kérdést: "Vagy ideadod az egyik cipőd vagy hívom a rendőrséget!"
Sok felemás cipője lett.

És egyre kevesebb tolvaja.

"Túlságosan megszégyenültek ahhoz, hogy visszamerészkedjenek volna a boltomba, és visszakérjék cipőjüket, így aztán lopni se loptak újból, legalábbis nálam" - magyarázta a sajtónak saját fejlesztésű, "szarkaritkító szoftvere" lényegét.

A rendőrség azonban nem vevő az eljárásra.

"Amit csinál Fidanque úr, az kimeríti a rablás tényét. A bolti lopás meg csak szabálysértés. Mi a különbség aközött, hogy +Adj 20 dollárt és nem hívom a rendőrséget, vagy add ide a cipőd?+" - mondta a város rendőrkapitánya a The Durango Herald című lapnak.

A boltos nagyon nem szívesen, de meghajolt a rendőrség akarata előtt.

"Pedig jól működött a cipőfosztós védelmi rendszer. Most kitalálhatok valami újabbat" - dohogta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását