2024. április 20. - Tivadar

MKOSZ: határozatképtelen küldöttgyűlés

Az alacsony létszám miatt határozatképtelen küldöttgyűlésen van túl a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ). A tanácskozás előtt tudni lehetett, tíz megyei tagszövetség távol marad, mivel nehezményezik, hogy a küldöttállítás ellenkezik az alaps
2008. május 29. csütörtök 17:04 - Hírextra
Az MKOSZ állásfoglalása szerint azonban a megyék nem tartották meg küldöttállító gyűléseiket, ezért nem is rendelkeznek képviseleti joggal.

"Csak 37 küldött volt jelen, a határozathozatalhoz viszont legalább 41 kellett volna. Június 13-ra írtuk ki a megismételt küldöttgyűlést, amely már egyetlen résztvevővel is határozatképes lesz" - tájékoztatta az MTI-t Sterbenz Tamás főtitkár.

A tanácskozás napirendi pontjai a 2007-es elnöki beszámoló, a közhasznú jelentés, az ellenőrző bizottsági beszámoló valamint a 2008-as tervek voltak (illetve lesznek).

A küldöttgyűlésen MKOSZ Életműdíjat kapott Killik László, a női válogatott korábbi sikerkapitánya és a Baranya megyei szövetséget 30 éven át vezető Egyed Mihály, továbbá a Magyar Kosárlabdáért Emlékérmet vehetett át Szarka Balázs, az Univer Szövetkezeti Zrt. vezérigazgatója. A tavaly novemberi Körmend-Pécs mérkőzésen tanúsított sportszerű magatartásáért MKOSZ Fair Play-díjban részesült a pécsi Dragan Aleksic, aki találkozó zárónegyedében jelezte a bírónak, hogy az ítélettel ellentétben róla ment ki a labda az alapvonalon túlra. A kitüntetetteknek Berényi János MKOSZ-elnök és Kamuti Jenő MOB-főtitkár adta át az elismeréseket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását