2024. május 3. - Tímea, Irma

A kuratórium költözzön máshová!

A Magyar Televízió (MTV) épületébe vagy a félkész óbudai székház közelébe költözik a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriuma, miután Belváros-Lipótváros önkormányzata a napokban arra szólította fel testületet: szombatig költözzön ki az általa hasz
2008. május 29. csütörtök 18:17 - Hírextra
Az elnök - aki az év elején beszélt arról az MTI-nek, hogy tárgyalnak a bérleti díjat emelni szándékozó, szerződésüket május végével felmondó önkormányzattal - azt közölte, "fizikailag lehetetlen" két nap alatt kiköltözni az MTV Szabadság téri székházától alig másfél sarokra lévő ingatlanból, ezért haladékot fognak kérni a polgármestertől.

Sélley Zoltán, a Belváros-Lipótváros vagyonkezelő Zrt. elnöke az MTI-nek elmondta: a törvényi előírásoknak megfelelően egy évvel korábban mondtak fel 230-240 olyan szerződést, amelyeket még a nyolcvanas években kötöttek, és akkori díjakat szabtak meg a város igen frekventált pontján lévő ingatlanokra. Nem kevesen akadtak, akik vállalták a piaci bérleti díjat, valamint a szerződésük változatlansága miatt elmaradt összeg befizetését, ugyanakkor több olyan partner is akadt, aki most kért haladékot a kiköltözésre; az ő ügyükben pénteki ülésén hoz döntést az önkormányzat tulajdonosi és elidegenítési bizottsága.

A három közmédium közül egyedül a Duna Televízió közalapítványa működik egy fedél alatt a felügyelt intézménnyel; a Magyar Rádió Közalapítvány az ezredfordulón hagyta maga mögött a Bródy Sándor utcai székházat - hogy aztán pár száz méterrel odébb, ugyanabban az utcában béreljen irodát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását