2024. március 3. - Kornélia

Pszichológus foglalkozik a megölt fiú osztálytársaival

Pszichológus foglalkozik a megölt nagyatádi fiú osztálytársaival, a szakember az osztályfőnök hívására érkezett két kollégájával a kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumba a Somogy megyei Munkaügyi Központból.
2008. május 28. szerda 12:53 - Hírextra
Terényi Zoltánné pszichológus szerdán az MTI-nek elmondta, hogy eddig kisebb csoportokban foglalkoztak a fiatalokkal, segítve nekik a történtek feldolgozását, a továbbiakban még egy alkalommal tartanak nekik csoportos megbeszélést egy-egy tanóra helyett.

Tapasztalatai szerint nagyobb segítségre a holttest megtalálásban részt vevő lánynak, és annak a két fiúnak lesz szüksége, akik hallottak az elkövetők tervéről, de nem vették azt komolyan, illetve meg voltak félemlítve.

A 17 éves fiút múlt héten szerdán verte agyon, majd dobta egy tóba két osztálytársa. A gyilkosság után még két napig iskolába jártak az elkövetők, akik vallomásaikban indokként azt hozták fel, hogy a fiú "eltávolodott tőlük, lekezelően, nagyképűen viselkedett, agresszíven bánt velük". A két fiatalt, akik beismerték tettüket, emberölés alapos gyanújával őrizetbe vették és előzetes letartóztatásba helyezték. A fiatalkorú elkövetőket legfeljebb 15 évre ítélheti a bíróság.

A pszichológus közölte: nem voltak igazán előjelei a gyilkosságnak, az elkövetők nem viselkedtek deviánsan az iskolában, jó képességű, értelmes fiúknak számítottak.

"Lehetetlen megismerni minden serdülőt egy 37 fős osztályban" - hangsúlyozta a szakember, akinek nincs tudomása arról, hogy az elkövetőket bármiféle eszme, csoportosulás motiválta volna tettükben.

A diákok beszámolóiból az rajzolódott ki, hogy az egyik elkövető különösen jól szituált családból származik, sosem volt pénz híján. Az osztálytársaknak tudomásuk volt állatkínzásokról is, ezekben szerepe lehetett egy, a fiatalokra nagy hatással lévő, alkoholistának mondott rokon is.
Terényi Zoltánné szerint a tragédia feldolgozásában segít a gyász és a búcsú, ezért fontos, hogy az osztálytársak részt vegyenek hajdani társuk szerdai temetésén.

A gimnázium cáfolta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint a tragédia miatt nincs tanítás. Az intézmény egyik tanárának is szerdán van a temetése, ezért ezen a napon csak három tanórát tartottak meg, de csütörtökön rendes tanrend szerint folytatódik az oktatás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását