2024. május 2. - Zsigmond

Nyári játékok a Dunakanyarban

Júniustól augusztus végéig szervez összehangoltan kulturális és szórakoztató rendezvényeket 9 településen a Dunakanyari és Pilisi Kistérségi Társulás, a programok a reneszánsz jegyében zajlanak.
2008. május 28. szerda 13:33 - Hírextra
Vámos Attila, a társulás vezetője szerdán sajtótájékoztatón elmondta, hogy az érintett városok, falvak - Budakalász, Dunabogdány, Leányfalu, Pilisszentkereszt, Pomáz, Pócsmegyer, Szentendre, Tahitótfalu és Visegrád - egymástól függetlenül eddig is rendeztek különféle nyári kulturális, zenei programokat. Hozzátette: ezek gyakran egyidőben zajlottak, nem élveztek színvonaluk szerinti megfelelő érdeklődést. Mostantól viszont a rendezvénysorozat egységbe szerveződik, növelve a dunakanyari nyári játékok rangját.

Az idén a reneszánsz jegyében zajlanak a programok. Elsőként vasárnap Leányfalun, a Móricz Zsigmond Múzeumban Reneszánsz motívumok a ma élő magyar népművészetben címmel nyílik kiállítás, este pedig a Kecskés Együttes ad koncertet Pannónia dicsérete címmel. Június 7-én Tahitótfaluban a Honvéd Táncegyüttes lép fel, Budakalászon június 15-én a Magyar Állami Népi Együttes műsorát tekintheti meg a közönség, június 21-én Szigetmonostoron pedig a Ghymes együttes ad koncertet.

Visegrádon július 5-én rendezik meg az Árpád-házi királynék napját, este pedig a Csillagszemű Gyermektáncegyüttes mutatja be műsorát. Ugyanezen a napon Pomázon a Felvidéki Rock Színház társulata adja elő a Napba öltözött leány című produkcióját.

Szentendrén július 25-én a beregszászi Illyés Gyula Színház előadásában tekinthetik meg az érdeklődők Szigligeti Ede Liliomfi című darabját. Dunabogdányban musical gálát rendeznek augusztus 17-én.

Vámos Attila szerint kiemelkedő eseménynek ígérkezik a nyári játékok záróeseménye augusztus 23-án Pilisszentkereszten, ahol a helyi Klastrom Színház az István, a király című rockoperát mutatja be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását