2024. május 10. - Ármin, Pálma

Megújult a terrárium

Több mint egymillió forintból megújult, s ezzel immár minden tekintetben megfelel a hatósági előírásoknak a kaposvári terrárium, amely a maga nemében egyedülálló, lévén az ország egyetlen magánkézben lévő hüllőháza.
2008. május 28. szerda 15:15 - Hírextra
A belváros sétálóutcájában, egy pincében 18 évvel ezelőtt kialakított, s most önkormányzati támogatással és magánadományokból felújított, az állatok métereihez igazított medencék jelenleg 12 krokodilnak és néhány különleges kígyónak, esetenként ékszerteknősöknek adnak otthont.
A megújult terráriumot Pécsi Tibor, a hüllőház tulajdonosa és működtetője szerdán mutatta be a sajtó képviselőinek.

Közölte: hatósági előírások tették szükségessé az átalakítást, amely összességében 2,6 millió forintba került. Most már nyugodtan várják a soron következő, négyévenként kötelező ellenőrzést, amely júniusban lesz esedékes - tette hozzá.

A felújításhoz Kaposvár önkormányzata 950 ezer forinttal járult hozzá - mondta Szita Károly polgármester a sajtótájékoztatón.

Hangsúlyozta: fontosnak érezték a támogatást, hiszen példaértékű kezdeményezésről, országosan is egyedülálló látványosságról van szó. A kérdésre, amely úgy vetődött fel, hogy vagy felújítják, vagy bezárják a terráriumot, könnyű volt a választ: támogatni kell - tette hozzá a polgármester.
Elmondta: a város nemcsak a beruházást, a működést is támogatja. Az idén két forrásalapból 1,1 millió forinttal járulnak hozzá a 100 négyzetméteres terrárium kiadásaihoz.

A polgármester egyúttal jelezte, hogy az épülő ifjúsági és szórakoztató központban egy több mint 600 négyzetméternyi krokodilházat szeretnének kialakítani.

Évente 7-12 ezer látogató keresi fel a terráriumot, de volt olyan év, amikor 20 ezren voltak kíváncsiak az itt tartott, Európában is ritkaságszámba menő állatokra - mondta Pécsi Tibor.
Az elmúlt évben a terrárium működési költsége 2,5 millió forint volt. A különbözetet a látogatói bevételekből fedezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását