2024. május 20. - Bernát, Felícia

6 millió amerikai fertőzött?

Akár 5,7 millió amerikait is megfertőzhetett a világjárvány első néhány hónapjában a H1N1 influenza vírusa - tették közzé becslésüket a szövetségi járványügyi hatóság, a CDC kutatói.
2009. október 30. péntek 09:52 - HírExtra
A CDC eddigi legalaposabb adatelemzése szerint április közepétől július 23-ig 1,8 és 5,7 millió között lehetett a vírussal megfertőződött emberek száma. Közben 9 ezer és 21 ezer közötti beteg kerülhetett kórházba a H1N1 miatt - jelentette csütörtökön a CDC az Emerging Infectious Diseases című szaklapban.

A kutatók feltételezik, hogy az emberek többségénél enyhe lefolyású volt az influenza, ezért nem fordultak orvoshoz, és nem tesztelték őket. Minden igazolt influenzás esetre nyolcvan további fertőzés juthat, a bizonyítottan H1N1 miatti kórházi kezelésekre pedig három másik. Július óta csökkent a tesztelések és kórházi kezelések aránya, ezért az azóta eltelt időszakra eltérőek lehetnek a viszonyszámok.

Anne Schuchat, a CDC munkatársa csütörtöki atlantai sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a nagyon közelítő becslés miatt érdemes egyszerűen "sok millió" amerikai fertőzöttről beszélni pontos számok helyett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását