2024. április 20. - Tivadar

Izrael nagyra értékeli Magyarország közel-keleti politikáját

Izrael nagyra értékeli Magyarország kiegyensúlyozott közel-keleti politikáját; többek között erről beszélt Majalli Whbee izraeli külügyminiszter-helyettes Várkonyi László külügyi szakállamtitkárnak szerdai budapesti megbeszélésükön.
2008. május 28. szerda 19:47 - Hírextra
Szelestey Lajos, a Külügyminisztérium szóvivője közleményében azt írta: az izraeli fél nagyra értékelte Magyarország támogatását az EU és Izrael kapcsolatainak fejlesztéséhez, valamint a kiegyensúlyozott magyar közel-keleti politikát, illetve hazánk növekvő szerepvállalását a térségben.

Az izraeli külügyminiszter-helyettes megerősítette országa elkötelezettségét a palesztin féllel zajló béketárgyalások folytatása mellett. Mint mondta, Izrael valamennyi szomszédjával békében kíván élni, és török közvetítéssel ennek jegyében kezdett e hónapban párbeszédet Szíriával is. Majalli Whbee hangsúlyozta: a békekötéshez alapvető az erőszakról és a terrorizmusról való lemondást. Mindehhez Izrael várja a nemzetközi közösség, benne az EU és Magyarország támogatását.

A magyar külügyi szóvivő szerint a két fél egyaránt úgy látta, hogy tovább kell fejleszteni a két ország gazdasági együttműködését, különösen a csúcstechnikai ágazatokban.

Majalli Whbee egynapos budapesti útja során udvariassági látogatást tett Göncz Kinga külügyminiszternél, valamint Világosi Gábornál, az Országgyűlés alelnökénél.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását