2024. április 19. - Emma

Híre hamva sincs

Vizsgálatot indítottak a spanyol hatóságok, miután június közepe óta nem adott magáról semmiféle életjelet egy világkörüli turnén tartózkodó svájci ínyesmester.
2008. augusztus 3. vasárnap 18:08 - Hírextra

A rejtélyesen eltűnt Henry Pascalt utoljára június 14-én, Ferran Adria katalán sztárszakács híres háromcsillagos éttermében, a katalóniai Rosesben, egy távoli öbölben működő El Bulliban látták vacsorázni.


A 46 éves svájci férfi célul tűzte ki, hogy néhány hónap alatt végigjárja a világ 68 legjobb éttermét, amelyet a Michelin francia étteremkalauz a maximális 3 csillaggal tüntetett ki.
A gourmet a világ talán leghíresebb séfje, a francia Paul Bocuse vendéglőjében kezdte május 5-én világkörüli kóstolóturnéját, amelynek 40. állomása volt a katalóniai vendéglő, ahol utoljára látták étkezni.


Az ínyesmestert Paul Bocuse is támogatta szokatlan vállalkozásában: megérkezését mindig megelőzte a séf egy faxa, amelyben Pascal szívélyes fogadására kérte kollégáit.
A spanyol hatóságok az Interpol felkérésére indítottak nyomozást a hét végén, miután a férfi svájci hozzátartozói bejelentették az eltűnést.


A spanyol sajtó értesülése szerint egyelőre nincs semmiféle támpont, amely segíthetne megállapítani, hogy a világkörüli úton lévő ínyesmester bűncselekmény vagy baleset áldozata lett, esetleg szándékosan megtervezte eltűnését valamilyen ismeretlen célból.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását