2024. május 3. - Tímea, Irma

David Lynch és Zsigmond Vilmos közös filmet tervez

Alexandro Jodorowsky több mint egy évtized után újra filmet forgat: a King Shot című francia-amerikai koprodukcióban Nick Nolte főszereplésével és Zsigmond Vilmos operatőri munkájával készülő alkotásának francia producere a magyar származású, Párizsban él
2008. május 28. szerda 06:43 - Hírextra
A közlemény szerint a 61. Cannes-i Filmfesztiválon nagy érdeklődést keltett Alexandro Jodorowsky, Nick Nolte és a producer, Simon Shandor közös megjelenése a Fesztiválpalota vörös szőnyegén, ami találgatásoknak, valós és álhíreknek szolgált alapul.

A filmes alkotók Jodorowsky új filmterve, a King Shot kapcsán találkoztak a filmes seregszemlén. A médiaérdeklődést elsősorban az váltotta ki, hogy Simon Shandor producer két világhírű rendezőt, Alexandro Jodorowsky mellett David Lynchet is - executive producerként - bevonta a projektbe. A két rendező először fog együtt dolgozni.

A művészi polihisztorságáról ismert ukrán származású chilei-mexikói filmrendező (A vakond, a Szent hegy, a Szent vér) több mint egy évtized után kíván visszatérni a mozi világába King Shot című filmjével, amely jelenleg előkészítési fázisban tart. A forgatás kezdetének tervezett időpontja: 2008 októbere.

A vállalkozás amerikai társproducere Eric Basset (Industrial Entertainment), a világforgalmazási jogokat a David Lynch nevével fémjelzett Abdsurda cég kezeli. A két legendás rendezőn kívül több világhírű színész vesz részt a következő szezon egyik legizgalmasabbnak ígérkező filmtervében, így többek között Nick Nolte, Marilyn Manson, Asia Argento, Udo Kier és Arielle Dombasle vállaltak szerepet a közös munkában. Tárgyalások folynak továbbá Mickey Rourke-kal, Santiago Segurával és Rossy de Palmával.

A King Shot Jodorowsky első, nagyközönséget megcélzó nagyjátékfilm-terve, amely mainstream jellege mellett megőrzi a rendező határtalan fantáziavilágát. A híres író és képregény-szerző, valamint elismert tarot-szakértő Jodorowsky "metafizikus spagettigengszternek" nevezi saját képregényén alapuló filmtervét. A Jodorowsky-filmekben kiemelkedően hangsúlyos gyönyörű képek operatőre a szintén magyar származású, Oscar-díjas Zsigmond Vilmos lesz.

A film francia produceri irodája, az idén ötvenéves Clavis Films Armand Gatti Ketrec című filmjével írta be magát a filmtörténelembe, amely 1961-ben elnyerte a Kritikusok Díját a Cannes-i Filmfesztiválon. Az iroda tulajdonosa és vezetője 2002 óta a magyar származású Simon Shandor, aki kiterjesztette a cég tevékenységét mozifilmek DVD-kiadására és forgalmazására is. A Clavis Films gondozásában jelentek meg olyan neves magyar rendezők filmjei Franciaországban, mint Jancsó Miklós, Tarr Béla, Szabó István vagy Mészáros Márta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását