2024. május 7. - Gizella

Botrány nélkül az érettségi

Kedden lezárultak a 2008. tavaszi érettségi írásbeli vizsgák: a közel 125 ezer vizsgázó, a több mint 1.200 vizsgahelyszínen problémamentesen adhatott számot tudásáról 16 napon keresztül - közölte az Oktatási Hivatal (OH) az MTI-vel. A hivatal közleménye s
2008. május 28. szerda 07:26 - Hírextra
A diákok a vizsgaszabályzat által biztosított lehetőségekkel élve mind a hét (rendes, előrehozott, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, javító) vizsgafajtát igénybe vehették, valamint - a különböző vizsgatárgyakból idegen nyelveken folyó vizsgákkal együtt - középszinten 186, emelt szinten 97-féle vizsgatárgyat választottak.

Az Oktatási Hivatal a vizsgázók számára több mint 1.100.000 feladatlapot csomagolt be mintegy 55.000 biztonsági fóliatasakba, és juttatott el időben a vizsgahelyszínekre. A csomagolás és a kiszállítás a több lépcsős ellenőrzési rendszer és az abban dolgozó hivatali munkatársak, szállítók, körzetközponti jegyzők és iskolaigazgatók pontos munkájának köszönhetően gyakorlatilag hibamentes volt - közölték.

Az írásbeli vizsgák feladatlapjai valamint a hozzájuk tartozó javítási-értékelési útmutatók az előzetes ütemezésnek megfelelően folyamatosan kerültek fel az OH honlapjára, így minden érdeklődő pontosan tájékozódhat a feladatokról és azok megoldásairól. Május 28-án 14 órától már mind a 731 vizsgaanyag (feladatlapok, javítási-értékelési útmutatók, egyéb elektronikus anyagok) megtekinthető a honlapon.

A vizsgadolgozatok kijavítása után a diákok saját iskolájukban, az ott meghatározott helyen és időpontban megtekinthetik vizsgadolgozataikat és - amennyiben úgy találják, hogy az elbírálás nem a javítási-értékelési útmutató szerint történt - észrevételt tehetnek a javítással kapcsolatban. Azok a vizsgázók, akik közvetlenül az OH regionális igazgatóságain jelentkeztek a vizsgára, a vizsgabehívójukról és az OH honlapjáról tudhatják meg, hol és mikor tekinthetik meg a vizsgadolgozataikat.

Az érettségi vizsgák következő szakasza, az emelt szintű szóbeli vizsgák június 5-11. között, a középszintű szóbelik pedig június 16-27. között lesznek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását