2024. május 2. - Zsigmond

Soros nem vesz focicsapatot

Soros György magyar származású amerikai milliárdos mégsem lesz az AS Roma labdarúgócsapatának új tulajdonosa: az üzletember kétszer is egyértelműen nemet mondott a klubnak, előbb múlt pénteken, másodszor hétfőn.
2008. május 27. kedd 20:30 - Hírextra
A 2004 nyarán alapított Il Romanista című sportlap internetes oldalán közölt cikk szerint minden készen volt a szerződés megkötéséhez, a felek már megegyeztek a 283 millió eurós teljes vételárban, ám az eladó fél - az olajmágnás Franco Sensi családja - magatartása Sorost eltántorította szándékától. Nagy része volt visszalépésében egy állítólagos arab vételi ajánlatról felröppent hírnek, amelynek a lap értesülése szerint nem is volt semmi alapja. Korábbi hírek szerint ez az ajánlat a Soros által kínált összeg kétszereséről szólt.

A Sensi-család - amely 1993 óta irányítja a klubot - az elmúlt években mintegy 343 millió eurós adósságot halmozott fel, és hitelező bankja nemrég három hónapot adott neki a válság felszámolására. Korábban a szurkolókon kívül, akik petíciót is írtak ez ügyben, Silvio Berlusconi miniszterelnök is üdvözölte Soros vételi szándékát.

Az Il Romanista lényegében az idén kupagyőztes és bajnoki második AS Roma futballcsapatának lapja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását