2024. április 26. - Ervin

Nem kap a kormány a Blackberryből

A Blackberry típusú kis kézi számítógépek - okostelefonok - kanadai gyártója ígéretet tett arra Indiában, hogy nem adja ki az újdelhi kormányzatnak a készülékekkel küldött üzenetek tartalmát.
2008. május 27. kedd 17:27 - Hírextra
A Research in Motion (RIM) kedden kiadott közleményében leszögezte: a rendszer nem teszi lehetővé, hogy a vállalat vagy egy harmadik fél valamilyen módon hozzájusson a mobilokon továbbított adatokhoz, mert azokhoz kizárólag a készülék használójának van hozzáférése.

Az indiai telekommunikációs minisztérium és a biztonsági ügynökségek előzőleg arra kérték a vállalatot, hogy biztosítsanak nekik hozzáférést a Blackberry-készülékek közötti adatforgalomhoz. Újdelhi attól tart, hogy a népszerű és rohamosan terjedő apró mobil készülékek megkönnyíthetik a terroristák kommunikációját, és országszerte segíthetik a lázadó csoportok tevékenységét.

A RIM közleményében biztosította ügyfeleit, hogy elkötelezett a fokozottan biztonságos termékek forgalmazása mellett, amelyek "mind az üzleti szféra, mind a kormányzat igényeit kielégítik".

A becslések szerint Indiában jelenleg mintegy 400 ezer Blackberry-felhasználó van, és a dél-ázsiai ország a világ leggyorsabban növekvő telekommunikációs piaca.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását