2024. április 18. - Andrea, Ilma

MTK: a fiatalok a legfontosabbak

Az MTK Budapest labdarúgócsapatánál a Soproni Liga megnyerése után is a fiatal tehetségek nevelése a legfontosabb szempont.
2008. május 27. kedd 17:52 - Hírextra
Domonyai László ügyvezető az MTI-nek azt mondta, a klub nem tervezi kimagasló képességű játékos igazolását, a kék-fehérek számára továbbra is a tehetséggondozás az elsődleges.

"Hét éve indultunk el ezen az úton, melynek lényege, hogy saját akadémiánkon képezzük a legügyesebb játékosokat, akik, ha tudásuk elérte a megfelelő szintet, akkor az MTK felnőtt csapatában szerepelhetnek. A legtehetségesebbek pedig innen kerülnek külföldre" - mondta Domonyai. "Erről az útról a Bajnokok Ligája miatt sem térünk le, a fiatalok nevelése fontosabb az eredményeknél. Nem volt cél a bajnokság megnyerése, nagyon kellemes meglepetés volt, hogy sikerült. Mindez azt mutatja, hogy jó úton járunk. Számomra azonban sokkal lényegesebb, hogy a Portugália ellen az Eb-részvételt kiharcoló U19-es magyar válogatottban 10 olyan játékos szerepelt, aki a Sándor Károly Akadémiáról került ki. Azt szeretnénk, ha ez a szám tovább emelkedne és a felnőtt válogatottnak, illetve a magyar futballnak is minél több megfelelő tudású labdarúgót tudnánk adni."

Domonyai hozzátette: a szakmai stábban nem várható változás, mert bár Garami József szerződése június 30-án lejár, szóban már megállapodtak a folytatásról.

"Nincs okunk változtatni, Józsi bácsi annyit tett már a klubért, hogy az ő szerződése nálunk az élete végéig érvényes, még akkor is, ha ez papíron nincs rögzítve" - jelentette ki a vezető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását