2024. április 28. - Valéria

Kövek meséi

Kövek meséi - irodalmi séták a pesti zsidónegyedben címmel magyar-angol kétnyelvű kötetet jelentet meg az ünnepi könyvhétre a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (Mazsike) - tájékoztatta az MTI-t kedden a szervezet ügyvezető igazgatója.
2008. május 27. kedd 10:04 - Hírextra

Deák Andrea közlése szerint a kiadványban kortárs írók képzeletbeli séta keretében mutatják be az olvasónak a magyarországi zsidóság történetének különböző korszakait és az azok kulturális atmoszféráját őrző klasszicista, romantikus, eklektikus és szecessziós épületeket.

A könyv feltárja a több évszázad során kialakult, szinte háborítatlanul megmaradt, emberléptékű utcákat, a házak udvarán lévő belső kerteket, valamint az azokhoz kötődő különböző történeteket, melyeknek tanúi voltak.

A pesti zsidónegyed sétájának vezetői, azaz a kötet szerzői: Benedek István Gábor író, Deutsch Gábor rabbi és tanár, Lábass Endre képzőművész, Lugosi Viktória író, Németh Gábor író, szerkesztő, Sárközi Mátyás újságíró, Szántó T. Gábor újságíró, a Szombat című lap főszerkesztője, Szegő Dóri szociológus, valamint Zeke Gyula író, fordító.

Az elbeszéléseket helytörténeti ismertető és archív fotók gazdag gyűjteménye színesíti. A kötetet Szőnyi Andrea és David Robert Evans fordította.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását