2024. május 2. - Zsigmond

Az MSZP szerint nem lesz 2-es villamos

Az MSZP szeretné megtudni Kósa Lajos debreceni polgármestertől, a Fidesz alelnökétől, hogy esetleges kormányra kerülésük esetén leállítják-e a cívis város számára létfontosságú 2-es villamos beruházását - mondta Zsíros Zsolt, az MSZP helyi elnöke.
2008. május 27. kedd 15:27 - Hírextra
A szocialista politikus emlékeztetett Orbán Viktornak a közelmúltban nyilvánosságra került szavaira, aki elárulta, hogy a költségvetést megbillentő nagy állami beruházásokat le fogja állítani.

A szocialisták szerint a térségben élőket joggal érdekli, hogy milyen az ott élő emberek sorsát javító nagy projektet fog leállítani a Fidesz.

Feltette a kérdést Kósa Lajosnak, hogy leállítják-e a Debrecen számára létfontosságú 2-es villamos beruházást, mi lesz a sorsa a Szolnok-Debrecen-Záhony vasútvonal felújításának, s olyan tervezett debreceni nagy projekteknek, mint a multi-moduláris közlekedési és logisztikai központ, az egészségipari klaszter, a CIVAQUA program, vagy a Nagyerdő idegenforgalmi fejlesztése.

Zsíros Zsolt megjegyezte: a városban a nagyberuházások szinte kivétel nélkül európai uniós társfinanszírozottak, s a támogatás feltétele az, hogy a magyar állam, valamint a saját erőt biztosító projektgazdák is támogassák ezeket.

Ezért kérik Kósa Lajost, hozza nyilvánosságra, hogy azonosulni tud-e az "orbáni" szellemiséggel, s mi lesz a sorsa a Debrecen jövőjét és fejlődését meghatározó, az EU és a magyar állam támogatásával megvalósuló nagyberuházásoknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását