2024. április 19. - Emma

Portugál delegáció nálunk

Portugália egyre népszerűbb úti cél a magyarok között. Miután beindult a TAP portugál légitársaság közvetlen Budapest-Lisszabon járata, 30 százalékkal emelkedett e gyönyörű országba utazók száma - tájékoztatta az MTI tudósítóját Lantos Vera, a portugál na
2008. május 26. hétfő 18:32 - Hírextra
Évente 30 ezer magyar utazik Portugáliába és számuk egyre nő, jóllehet, ma még viszonylag kevés magyar ismeri ezt az országot.

Hogy még többen tisztában legyenek nevezetességeivel, különleges hangulatával, azért sokat tesz a magyarországi AICEP, és ezért érkeztek Budapestre hétfőn portugál idegenforgalmi szakemberek. A Sofitel szállodában szervezett bemutatkozás főszereplője az egyik legszebb üdülővároska, a Lisszabontól 10 kilométerre fekvő Estoril volt.

Itt található Európa legnagyobb kaszinója, amelynek érdekessége, hogy a kaszinón kívül színház, kiállítási és koncertterem is működik benne. Különösen népszerű mint elegáns kiállítási helyszín.

Kongresszusi központjuk révén számos konferenciát bonyolítanak itt le, az üzletemberek pedig szabadidejükben golfozhatnak - Portugália egyébként is a golfnagyhatalmak közé tartozik.

A magyar vendégek száma még viszonylag - csekély - a 32 szállodával bíró Estorilban 1,1 millió vendégéjszakát töltenek a külföldiek, közülük csak hatezret a magyarok - tájékoztatta az MTI munkatársát Joao M. Custódio, a helyi turisztikai hivatal igazgatója.

A szépséges tengerparti üdülőváros amely már 100 évvel ezelőtt is az egyik legvonzóbb európai pihenőhely volt, ma is az aktív rekreáció egyik kedvelt célpontja. Leginkább a spanyolok, az angolok, a németek látogatnak ide, természetesen a portugálokon kívül, mert erős a belföldi turizmus. A turisták átlagos tartózkodási ideje 4-5 nap.

A portugál idegenforgalmi szakemberek számára Budapest az egyik állomás volt közép-kelet-európai útjuk során. Holnap Varsóba mennek, utána pedig Prága következik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását