2024. március 29. - Auguszta

Koszovóiak akadtak fenn a határon

Huszonhét koszovói albán Ausztriába jutását akadályozták meg összehangolt akcióban Mosonmagyaróvár térségében - közölte hétfői sajtótájékoztatón Csokán Csaba alezredes, mosonmagyaróvári rendőrkapitány.
2008. május 26. hétfő 15:18 - Hírextra
Tájékoztatása szerint három gépkocsit vontak ellenőrzés alá még vasárnap délután, amelyekben összesen 12 migránst szállítottak embercsempészek a régi közúti határátkelő felé. A negyedik kocsi vezetője, látva a helyzetet, megfordult, hogy elkerülje az ellenőrzést.

Az akció résztvevői - a BRFK és a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság bevetési egységei, valamint a mosonmagyaróvári kapitányság és a Nemzeti Nyomozó Iroda illetékesei - felderítettek egy mosonmagyaróvári bérelt lakást, ahol további 15 koszovói albán várt az Ausztriába szállításra. A lakásban a negyedik embercsempészt is elfogták.

Az akció során semmiféle ellenállást nem tanúsítottak sem a migránsok, sem az embercsempészek. Utóbbiakat - hárman mosonmagyaróváriak, egy lábodi illetőségű - bűnügyi őrizetbe vették, és előzetes letartóztatásukra tesznek előterjesztést - mondta az alezredes.

A migránsok meghallgatásakor kiderült, hogy számukra ismeretlen helyen lépték át Magyarország határát Szerbia felől. Kisbusszal Székesfehérvárra szállítottak őket, ott két napot tartózkodtak. A következő állomás Mosonmagyaróvár volt.

A határsértők - elmondásuk szerint - 1500-3500 eurót fizettek az embercsempészeknek.

Erősen feltételezhető, hogy szervezett hálózat ténykedett a most leleplezett ügyben - mondta a kapitány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását