2024. április 29. - Péter

Horn Gábor levelét megírta

Tisztelt Elnökhelyettes Úr! Meglepett bennünket, hogy Ön egy internetes portálnak az MSZP kisebbségi kormányzásával kapcsolatban úgy nyilatkozott: a politika menetrendjét az SZDSZ pillanatnyi érdeke fogja meghatározni.
2008. május 26. hétfő 17:05 - Hírextra
Ez a kijelentése különösen furcsa a tekintetben, hogy tízéves kormányzásunk során sokszor meggyőződhetett arról, hogy a Szabad Demokraták Szövetségének politikáját az ad hoc rögtönzések helyett az ország hosszú távú érdekeinek a szem előtt tartása és előmozdítása vezérli.

Mai nyilatkozata amiatt is meglepő, hogy Ön annak a pártnak a képviselőjeként mondja ezt, amelyik párt aktuális politikai indíttatásból leállította az egészségügy reformját. Ha ezt nem tették volna, ma már minden 100 forintból 49-et magánbefektetők fizetnének az egészségügyben, és az SZDSZ még mindig a koalíció tagja lenne.

Ön annak a pártnak a képviselője, amelyik rövid távú motivációtól vezérelve nem mer belevágni az adórendszer átalakításába. Ha a miniszterelnök nem zárja ki még középtávon is az adóreformot, ha bevezettük volna az egykulcsos adórendszert, ma az emberektől sokkal kevesebbet venne el az állam, és az SZDSZ még mindig a koalíció tagja lenne.

Ön annak a pártnak a képviselője, amelyik nem mer belevágni olyan kiadáscsökkentésbe, mely bár jelenleg népszerűtlen, de hosszú távon elősegíti a magyar gazdaság dinamikus fejlődését.

Ezért az SZDSZ Önnel ellentétben úgy gondolja, hogy éppen az MSZP cselekszik pillanatnyi érdekek szerint, ahelyett, hogy Magyarország hosszú távú fejlődését tartaná szem előtt.

Budapest, 2008. május 26.

Tisztelettel:

Horn Gábor
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását