2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A lakosság fele indul a választáson

Kevés lakos, sok jelölt - így lehet összegezni egy 141 lelket számláló erdélyi faluban előforduló rendkívüli helyzetet, ahol az emberek fele jelöltként vesz részt a helyhatósági választásokon.
2008. május 26. hétfő 09:22 - Hírextra

Összesen 72-en pályázták meg a polgármesteri és az önkormányzati képviselői tisztségeket a Hunyad megyei Batrana (románul: öregasszony) faluban. Amint a neve is sejteti, elöregedett a település, ahol tavaly mindössze egy újszülöttet jegyeztek.

Első látásra úgy tűnhet, hogy a Déva és Lugos közötti hegyvidéken fekvő, korszerű utak hiányában a világtól elszigetelt Batrana lakóiban felébredt a tenni akarás vágya. A civilizáció által elkerült településen élők azonban teljesen más indíttatásból tekintik vonzónak a közéleti pályát.

A falut jellemző szegénység és kilátástalanság miatt a lakók zömének a polgármesteri fizetés vagy a helyi tanács tagjainak járó havi üléspénz valóságos mennyei mannát jelentene. Ezt nem is rejti véka alá az a román sajtónak nyilatkozó asszony, akinek unokája a polgármesteri tisztségért szállt versenybe. "Jó lenne, ha nyerne, mert akkor nekünk is lenne pénzünk" - mondta a nagymama, aki a községitanácsos-jelöltek listáján szerepel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását