2024. május 7. - Gizella

Nyolcvan éve házasok: Anita és Frank

Frank és Anita Milford 1926-ban az YMCA táncmulatságán ismerkedett össze, majd két év múlva kötöttek házasságot, amely azóta is tart. A pár nyolcvan éve kötötte össze az életét, ezzel ők a legrégebbi házasok Nagy-Britanniában.
2008. május 25. vasárnap 21:05 - Hírextra
A 100 éves Frank és 99 éves Anita egy plymouthi idősek otthonában egy egyszerű puszival ünnepelték a nevezetes, "tölgylakodalmat" - számol be a brit Daily Mail vasárnapi kiadása.

A pár szerint a hosszú házasság titka, hogy minden konfliktust el kell simítani még lefekvés előtt, hogy aztán csókot válthassunk, mielőtt ágyba bújunk. "Ez a mi aranyszabályunk. Manapság azért nem tartanak sokáig a kapcsolatok, mert a pároknak nincs elég idejük egymásra" - mondja Anita.
"Hogy megtartsuk magunknak a másikat, ahhoz bizony kell egy jóadag ódivatú udvarlás, és az is, hogy ne hagyjuk el magunkat az évek múlásával. Mi közel nyolcvan év elteltével is mindent együtt csinálunk" - teszi hozzá Frank, aki kikötői munkásként dolgozott szülővárosában, míg 60 évesen nyugdíjba nem ment.

Házassagákötésükkor, 1928. május 26-án nem volt elég pénzük, hogy ünnepséget rendezzenek, ezért moziba mentek: Chaplin filmjét nézték meg. Két gyermekük született: Mary ma 78, Frank 73 éves. Milfordéknak öt unokájuk és hét dédunokájuk van.

"Büszkék vagyunk arra, amit elértünk... A háborús évek nagyon nehezek voltak, bombatalálat érte a házunkat. De azután is felálltunk. A mai fiatalakkol az a baj, hogy mindent túl gyorsan akarnak elérni"- mondja Frank.

A boldog, hosszú házasság titka pedig szerintük: "a jóéjtpuszi, néha egy kis bingó és a jó, egyszerű angol konyha".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását