2024. április 28. - Valéria

Nemzetközi konferencia Debrecenben

Ebben az évben június 11-13 között immáron harmadik alkalommal rendezi meg a legfontosabb nemzetközi vízgazdálkodási kiállítást és konferenciát a MaVíz az EKHO' 94 Kft-vel karöltve - jelenti a HavariaPress.
2008. május 25. vasárnap 15:02 - Hírextra
Az ÖKO-AQUA névre keresztelt konferencia házigazdája a Debreceni Vizmű Zrt lesz, amely mint kiállító is bemutatkozik a rendezvényen. A Magyar Vízközmű Szövetségnek /MaVíz/ egyik fontos küldetése a fogyasztók figyelmének felhívása a hazai vezetékes víz kiváló minőségére, ugyanakkor fő feladatának tekinti az ivóvíz imidzsének és presztizsénak növelését. Nem kell félni attól, hogy ártunk a szervezetünknek, ha vezetékes vízzel oltjuk a szomjunkat, hiszen a hazai csapvíz tökéletesen megfelel a mindenkori minőségi elvárásoknak.

A szakkiállítás és konferencia keretén belül a résztvevők és az érdeklődők megismerkedhetnek a szakma és az üzleti partnereik szolgáltatásaival, valamint a gyártók új termékeivel. A szervezők fontos feladatuknak tekintik a fogyasztókkal való kapcsolattartás minőségének javítását, a bizalmuk erősítését, valamint a vezetékes ivóvíz társadalmi elismertségének fokozását. Ugyanakkor a szövetség ösztönzi az üzemeltető szervezeteket is, hogy jöjjenek el, állítsanak ki és mutassák meg tevékenységüket és szolgáltatásaikat az érdeklődőknek.

A rendezvény a települési önkormányzatok vezetői számára is fontos üzenetet hordoz, hiszen nagyon fontos hogy egy település infrastruktúrája megfelelő színvonalon és megfelelő hatékonysággal legyen kiépítve. Szeretnék továbbá bemutatni, hogy mi mindent kell teljesíteni ahhoz, hogy a fejlettebb uniós országokhoz hasonló szolgáltatást kapjanak a magyar lakosok is. Üzennek továbbá az uniós tagországok határon túli területeinek is, ahol bőven van még feladat. Ugyanis Romániában és Ukrajnában a vízi közmű ellátottság alacsonyabb színvonalú, mint hazánkban.

A felmérések szerint Románia 13 ezer települése közül csupán 7-8 ezerben található vezetékes ivóvíz ellátás, és még Bihor megye második legnagyobb városában, is csak 60 százalékos a vezetékes vízellátás, míg a csatornázottság alig éri el a 25 százalékot.
Forrás: havariapress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását