2024. május 5. - Györgyi

Regionális kisgazda összefogás

A Kisgazda Polgári Egyesület és a Kisgazda Polgári Szövetség párt három megyei szervezete vezetőinek részvételével régiós egyesülés jött létre szombaton Békéscsabán.
2008. május 24. szombat 15:16 - Hírextra
A Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád megye kisgazdáit magában foglaló dél-alföldi régió egyesülés célja a mezőgazdaságból élő, vidéki emberek érdekeinek érvényesítése és az egységes fellépés a közös álláspontok képviseletéért - közölte az értekezletet megelőzően Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület és a Kisgazda Polgári Szövetség elnöke.

"Kijelenthetjük, hogy a kisgazda erők Magyarországon léteznek, működnek" - mondta.

Mint rámutatott, az elkövetkezendő időben három választásra kell felkészülniük: az ősszel várható népszavazásra, mely kizárhatja az egészségügy privatizációját, az európai parlamenti képviselő-választásra és az előrehozott országgyűlési képviselő-választásra, melyre véleményük szerint legkésőbb 2009 tavaszán sor kerülhet.

Turi-Kovács Béla hozzátette: a meglévő kisgazda erőknek a Fideszen belül önálló egységként kell politizálniuk arra törekedve, hogy a Fidesz programja kiegészüljön a vidék érdekeit szolgáló pontokkal.

A szombati dél-alföldi régiós értekezleten jelen lévők több feladatot is meghatároztak, így a nagybirtokrendszer létrejöttének megakadályozását, a kistermelők támogatását a magyar piacon, illetve, - a dán példához hasonlóan - a magyar gazdák tulajdonhoz juttatását a feldolgozóiparban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását